85. PERE SAGUER. “MÓN SUBMARÍ. REORDENAT”

Dublin Core

Descripció

En el transcurs dels segles, milers de pescadors i mariners han afirmat haver vist criatures fantàstiques mentre navegaven. Sovint eren simples obstacles que es troben habitualment a alta mar: troncs, restes d'algun naufragi o objectes que han caigut de coberta fruit d'un descuit. Amb una mica d'imaginació, s'elaboraven apassionants històries que a cada boca-orella s'hi afegien i distorsionaven un parell de coses.
Aquesta gent rivalitzava amb els naturalistes de l'edat mitjana que asseguraven que "tot animal terrestre tenia el seu homòleg en el mar, fins i tot, bisbes". Tot aquest imaginari es repetia prou vegades perquè els mariners desistissin d'aventurar-se gaire endins a l'oceà i caure per les cataractes que marcaven els seus confins.
A partir de les imatges de l'enciclopèdia "Mundo Submarino" de l'oceanògraf Jaques Y. Cousteau he anat creat noves espècies que es poden afegir a les ja centenars d'espècies fantàstiques que té la ictiologia medieval. A l'Aparador 22 en podeu veure algunes de les més significatives.

Font

Per conèixer tota la documentació generada i les autories consultar el gestor bibliogràfic Zotero.

Biblioteca Zotero

Drets

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0).

Citar l'(A)parador 22 i l'autoria del recurs que utilitzeu

Col·lecció

Citació

“85. PERE SAGUER. “MÓN SUBMARÍ. REORDENAT”,” consulta 14 juliol de 2024, https://aparador22.org/items/show/86.

Formats de sortida

Embed

Copy the code below into your web page